S.S.S.
1. Lovesail Base nerededir ve teknemizi nereden teslim almaktayız?
Lovesail Base’e vardığınızda, otelde bulunan ofisimize gelerek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Erken varışlarda veya vakit geçirmeniz gereken durumlarda, otelin bar, restoran ve havuz gibi olanaklarından faydalanarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bu imkanlar, seyahatinize başlamadan önce rahatlamanızı ve konforlu bir ortamda beklemenizi sağlar.
2. Minimum kaç gün yelkenli tekne kiralayabiliriz?
3. Yelkenli kiralama fiyatına neler dahildir?
4. Teknemizi kaptanlı mı kaptansız mı kiralamamız gerekiyor?
Genel olarak, bizim gibi bir çok tekne kiralama firması teknelerini kaptan ve gerek duyulması halinde mürettebatla birlikte kiralamayı tercih eder. Ancak, kaptansız bir tekne kiralamak isterseniz, firmamızın sizden bazı belgeleri ve geçmiş deneyimlerinizle ilgili bilgi talep edecektir. Deneyiminiz var ise, firmamızı kiralama öncesi bilgilendirmeniz oldukça önemlidir.
Belgeleriniz incelendikten sonra, firmamız yetkinliğinize tekneyi kaptanlı ya da kaptansız kiralamanız ile ilgili yönlendirme yapılacaktır. Tekne kullanma konusunda yeterliliğiniz yok ise, yanınıza kaptan ve mürettebat almanız önerilebilir. Bu prosedürlerin temel amacı güvenliğinizi sağlamaktır.
5. Hangi Tekneler Kaptansız Kiralanabilir?
6. Kaptansız Tekne Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Deneyim: Kiralamayı düşündüğünüz tekne boyutlarında daha önce kaptanlık tecrübeniz olmalıdır.
- Lisans: Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) veya uluslararası geçerliliği olan ICC lisansına sahip olmanız gereklidir.
- Mürettebat: Kiralanan teknede bulunanlardan birinin mürettebat olarak belirlenmesi ve bu kişinin yat konusunda tecrübeli olması önemlidir. Aksi takdirde firmamız size kaptanlı kiralama tercihini önerecektir.
7.Yelkenli teknemize ne zaman gelmeli ve marinaya dönüşü ne zaman yapmalıyız?
Check-in: Cumartesi günü, ekibimizin belirlediği saatte teknenizi teslim alabilirsiniz. Ekibimiz, size gerekli tüm bilgileri bu saatte sağlayacaktır.
- Check-out: Kiralama haftanızın bitimi olan Cuma günü, en geç 17:00’ye kadar marinaya dönüş yapmanızı önemle rica ederiz.
Bu zamanlamalar, teknemizin hijyen, yakıt ikmali ve eksiklerinin tamamlanması için gerekli süreyi sağlamakta olup, hizmet kalitemizi sorunsuz bir şekilde sürdürebilmemiz için büyük önem taşımaktadır. Zamanlamalara uymanız, hem sizin hem de bir sonraki müşterimizin konforu ve güvenliği için gereklidir.
8.Mavi tur sırasında yanımıza neler almalıyız?
9. Transit log nedir?
Yabancı Bayraklı Tekneler:
“Türk Limanları Yat Kayıt Belgesi” olarak bilinen transitlog, yabancı bayraklı teknelerin Türk kara sularına ve limanlarına giriş ve çıkış yapabilmeleri için gerekli bir izin belgesidir. Türkiye’ye giriş veya çıkış yapan yatlar, hudut kapılarında bu belgeyi almak zorundadır. Transitlog belgesinin geçerlilik süresi bir yıldır ve teknede bulundurulması gereklidir. Yetkililer tarafından talep edildiğinde bu belgenin ibraz edilmesi zorunludur.
Özel Tekneler:
Eğer bir tekne, Özel Tekne Belgesi (ÖTB) sahibiyse, yalnızca yurtdışına çıkış yaparken transitlog belgesi alması gerekir. Türk karasularında seyir yaparken bu belgenin alınmasına gerek yoktur.
Ticari Tekneler:
Bütün ticari teknelerin transitlog belgesi alması zorunludur. Liman dışına veya yurtdışına yapılacak seferlerde yeni bir transitlog belgesi almak gerekmektedir. Charter işletmelerine ait tekneler, her kontrat değişiminde bu belgeyi yenilemek zorundadır. Teknede, transitlog belgesinde adı geçmeyen yolcular bulunamaz. Bu durum, teknenin 3. şahıs mali mesuliyet sigortasının geçerliliği açısından da önemlidir.
10. Flotilla nedir?
Bu seyahatlerde tekneler, belirlenen bir program çerçevesinde, lider tekne kaptanının bilgisi dahilinde zaman zaman bağımsız hareket edebilir. Ancak günün sonunda, tüm tekneler tekrar bir araya gelir. Günün programı, katılımcıların talepleri toplanarak ve bir önceki gün yaşananlar dikkate alınarak oluşturulur. Tekne kaptanlarına gidilecek yerler, hava durumu, akıntılar, derinlikler, bağlama ve konaklama yerleri hakkında detaylı bilgiler verilir.
Lider tekne kaptanı, sürekli olarak diğer teknelerle VHF veya telefon aracılığıyla iletişimde olur. Gerektiğinde, tekne kaptanlarına ve teknelere yardımcı olurlar. Bu şekilde, her teknenin güvenliği ve konforu sağlanır.
Flotilla seyahatleri, sadece denizcilik deneyimini artırmakla kalmaz, aynı zamanda katılımcılar arasında güçlü bağlar kurulmasına da olanak tanır. Her gün farklı bir rota ve farklı bir macera ile, denizin sunduğu tüm güzellikler keşfedilir. Bu süreçte, teknelerdeki her birey, denizcilik bilgilerini ve yeteneklerini geliştirir.